Registrering af Shire heste

Registrering af Shire heste.

 

I det følgende skrives reglen først og i kursiv står foreningens kommentarer til reglen.

 

Hingste:

 

Hingste eller hingsteføl skal være efter en registreret Shire hingst og en fuldt registreret hoppe, for at kunne optages i Hovedstambogen. Hingste efter A og B hopper eller ikke-registrerede hopper, kan ikke registreres her.

 

Hingste skal kunne optages i hovedstambogen ellers kan de kun komme i non-breeding/gelding afsnittet og her kan de ikke avlsgodkendes.

DNA tages ikke på hingsteføllene før i 2års alderen ved avlsgodkendelsen, med mindre hoppen er bedækket med 2 forskellige hingste inden for samme år. Dette for at spare ejeren for disse udgifter, hvis hesten ikke skal være hingst. Vallakker skal nemlig ikke DNA testes.

Hingsteføl får et nummer, som starter med C ( kaldes notified colt )og det nummer har de, indtil de er avlsgodkendt, hvor de får et nyt 5 cifret nummer eller kommer i non-breeding registret.

 

Hopper:

 

Optagelse i hovedstambog:

 

Hopper eller hoppeføl skal være efter en registreret hingst og en fuldt registreret hoppe eller en Grade B hoppe. Registreringen skal ske i løbet af fødselsåret. Dyrlægen skal tegne signalement på føllet og der skal tages DNA.

 

Optagelse i Grade B register:

 

Hopper eller hoppeføl skal være efter en registreret hingst og en Grade A hoppe eller Clydesdale hoppe. Registreringen skal ske i løbet af fødselsåret. Dyrlægen skal tegne signalement på føllet og der skal tages DNA. Man kan blive bedt om, at medsende fotos taget fra begge sider i registrereringsbegæringen.

 

Optagelse i Grade A register:

 

Hopper eller hoppeføl skal være efter en registreret hingst og en uregistreret hoppe. Registreringen skal ske i løbet af fødselsåret. Dyrlægen skal tegne signalement på føllet og der skal tages DNA. Man kan blive bedt om, at medsende fotos taget fra begge sider i registrereringsbegæringen.

 

Non-breeding og vallakker

 

Her registreres Shire heste, som ikke bruges til avl og vallakker, som er efter en registreret hingst eller hoppe.

 

Det vil altså sige, at når en B hoppe laver et hoppeføl efter en registreret hingst, kan dette hoppeføl optages i Hovedstambogen.

En A eller B hoppe kan aldrig lave en avlshingst, da hingstemødre skal være fuldt registrerede.Føllet kan komme i non-breeding registret

Man kan selvfølgelig godt registrere en ældre Shire hest, men det kan blive dyrt, hvis forældrene ikke er registreret eller der ikke er taget DNA på dem

Du skal have et prefix ( stutteri navn ), før du kan registrere dine heste i eget navn.

Som sælger af en hest, er du ansvarlig for, at den ejerskiftes korrekt. I det engelske pa,s skal sælger underskrive og foreningen skal stemple i passet. Får du ikke gjort dette, kan hesten blive slettet i stambogen og man må betale nyt gebyr for at få den ind igen.

 

Sidst, men ikke mindst, skal føllet/hesten være chipped og stregkoden sat ind på det papir, som dyrlægen udfylder,samt DNA testet, før føllet kan registreres